Lyx de luxe

Efter år av tjatande har jag nu äntligen fått min egna pool. Och även om den bara är i plast eftersom min sambo hävdar att jag bara kommer att bada det första året så är det höjden av lycka att när helst jag känner för det kunna ta mig ett dopp i varmt vatten. För har man stuga som vi vid havet är det sannerligen inte ofta det är varmt och skönt i badvattnet. pool

Poolen är en Lazy Spa inköpt på Jula Pool Jula och detta med renhållning är en hel vetenskap. Googlar man runt i olika forum så får man lika många olika svar som det finns personer som svarat på frågan om hur poolen ska skötas på bästa sätt. Vi har valt att  1. Kolla vattnets ph dagligen  2. Tillsätta klorchock (pulver som löses med vatten) direkt när vi fyllde poolen med vatten.  3. Poolklart (pulver som löses i vattnet) och som tillsätt 1g/vecka.  4. Veckoklortablett som byts 1g/vecka.  5. Medföljande filter rengörs var 3:e dag.  5. Fiskehåv som tar bort småpartiklar som hamnar i vattnet.  6. Utedusch ovanpå pooldäcket så man kan skölja av sig innan man stiger ned i poolen. Däcket blev dock i minsta laget för detta men får så vara tills vidare.

insynskydd

Eftersom vi avverkade lite träd mot grannen i fjol så är insynen mot poolen stor. Vi valde därför att montera upp ett utdragbart insynsskydd (även detta från Jula insynskydd). Tyvärr kom vi inte på den goda idén förrän efter det att vi placerat ut poolen och fyllt den med vatten. Bakom poolen står en värmare modell stor som i vårt fall medförde att vi blev tvungna att sätta fästet för insynsskyddet bredvid värmaren. Hade naturligtvis varit mycket snyggare med en placering bakom värmaren men det får bli nästa års projekt.  Nu är poolen fylld, insynsskyddet uppe och vi ska njuta många timmar i sommar.

Det här inlägget postades i Stugan, Utomhus spa/pool och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s