Extrem makeover på den fula ankungen

DSC01779

I sommarstugan har vi ett utedass som förfallit med åren. dasset är ett komplement till vår förbränningstoalett (Cinderella) som vi för övrigt är mycket nöjda med. Sedan vi satte in Cinderella har dasset nästan helt fallit i glömska och användes bara när åskan går eller när man vill vara helt för sig själv en stund. I varje fall bestämde vi oss för att göra ett lyft därinne i år. Tapeterna med de gråa fåglarna bara älskar jag. Fann dem på Rusta och priset kändes lämpligt till ett utedass. Dessutom matchar de blå tonerna i tapeten dasslocket Isak som är av frigolit för värmens skull och skarpt blå i färgen. Bänken som dasslocket vilar på och fodret runt fönstret var sedan tidigare målat med grått och matchade precis. På golvet ligger numera grått klickgolv även det ifrån Rusta. I taket som målats med vit utomhusfärg  sitter frigolitlister som vi målade vita med vanlig inomhusfärg. Listerna är köpta på Bauhause.

DSC01773 - Kopia

Spegel från Jysk och lampett från loppis (ommålad med vanlig vit färg). Tavlan är en gammal goding som legat i gömmorna i många år. En tom guldram av trä som en gång i tiden fick en baksida av mörkgrå papp med ett stort ängelbokmärke fastklistrad på sig. Tyvärr minns jag inte vart ramen köptes då det är minst 25 år sedan. Funderar på att byta ut änglarna mot kungaparet som sig bör på ett kungligt dass men just nu vakar änglarna över besökarna.

Den fula ankungen

Gardinerna är panellängder som jag kapat och sedan gjort ”bollar” med hjälp av gummiband. Gardinstång från IKEA. Fönsterhyllan är en upp-och- ned- vänd tavellist från IKEA. Där även den lilla blomkrukan och fönsterlyktan kommer från. De små tavlorna bredvid fönstret är även de gamla godingar med guldplastramar och bokmärken.

DSC01777

För den som sitter ned har man utsikt över havet och delar av tomten. På våren blommar körsbärsträdet utanför magiskt vacker.

DSC01776 - Kopia

När man ledsnat på havet kan man titta på dörren och den kungakrona (fyndad på rea på en ICA affär med många roliga prylar) som förkunnar att man sitter på ett kungligt dass:). På just denna satt det krokar som vi sågade bort eftersom vi först tänkte ha den ovanför en tavla. Nu så här i efterhand hade det varit bra om de varit kvar.

DSC01778

Inte kan man väl ana vad denna fula ankunge döljer på insidan? Nästa år väntar en makeover för utsidan med ny trapp och lite färg. Önskar mig också en toalettrullehållare i gammal stil som kan stå på golvet men det verkar svårt att finna. Får väl bli en vägghängd annars samt en snygg korg till tidningarna.

Det här inlägget postades i Stugan, Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Extrem makeover på den fula ankungen

 1. Anna-Lena Landfors skriver:

  Hej! Såg bilden på ditt fina utedass på en väns Facebooksida. Jättefint. Har fått inspiration at fiffa till vårt eget stugdass nu, så nu ska det bli jobba av.
  Ha det bra.
  Hälsningar/Anna-Lena Landfors

 2. monica olson westman skriver:

  så fint det blev. Har ögonen öppna vad det gäller kungatavlan. Kan upplysa om att den ovala guldramen är fyndad på claes ohlssons för ca 30 ! år sen (jag har en likadan nämligen)
  kramen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s