Trädäcksbyggandet fortsätter

DSC01682

Vårat trädäck är snart helt försett med räcke. För att inte tappa utsikten mot havet men ändå dölja insynen lite grann valde vi att bygga liggande ribb med läkt som har en dimension på 45×21, en något tunnare variant än vi sett att andra byggt i. För att försöka förhindra att läkten vrider sig har vi använt oss av två skruvar i varje ände. Färgvalet var inte alldeles enkelt då stugan är mörkgrå men nu när räcket är på plats är vi mycket nöjda över att vi valde bort det vita. Den svarta färgen ger ett elegantare uttryck än vitt tycker vi och förhoppningsvis så syns inte smuts/damm från väg mm lika väl.

Det saknas en s.k kjol under trädäcket och en överliggare ovanpå räcket. Den totala höjden på räcket skall bli ca 90 cm. Vi har ännu inte beslutat oss om vi ska ha stolparna som uppstickare eller inte så det lär dröja ett tag innan överliggaren kommer på plats.

DSC01684

För att vara amatörer som fuskar i byggbranschen så är vi nöjda med resultatet hittills. Kan tilläggas att vårt beslut om at ha ett sneddat hörn blev vår akilleshäl men skam den som ger sig.

Det här inlägget postades i Babykort, Stugan och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Trädäcksbyggandet fortsätter

  1. HelenTh skriver:

    Trädäcket är väldigt snyggt och täcket passar perfekt mot stugan. Tur ni inte målade det vitt, det hade blivit för utstickande.
    Bra jobb av er!
    Kram/Helen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s