Bakdag

DSC01672

Vad gör man når det bara regnar på semestern?  Jag bestämde mig för att ta en bakdag och det resulterade i fyra sorter. Inte illa. Tyvärr är just denna dag en ”tvådag” (5:2 dieten) så idag får vi bara se och lukta. Men i morgon då….

Längst upp till vänster syns bondkakor (älskar torra kakor och kan tyvärr äta massor). Receptet till dessa fann jag på http://receptfavoriter.se/recept/bondkakor.html. Till höger finns biscottiskorpor dessa underbara kakor som man kan variera lite hur som helst. I vintras provbakade jag dem med Västerbottensost efter att ha inhandlat sådana på vår fjällresa. Helt ljuvliga blev de. Dessa är dock naturella även om det i receptet stod att man skulle smaksätta med apelsin el citronskal (jag hoppade över det). Receptet fanns på https:www.coop.se/Recept-mat/Recept/b/biscotti/. Främre raden till vänster i bild, är en slags banankaka med choklad i. Detta recept återfinns i min receptpärm (urklipp från Hembakat nr 6, 2012) och är tidigare aldrig provat av mig. Har ju tyvärr inte kunna smaka ännu men den doftar ljuvligt och frestar min karaktär alldeles oerhört. Till sist Finska pinnar, recept finns på: http:/www.recepten.se/recept/finska_pinnar.html

I morgon hade jag tänkt baka fröknäcke och grova morotskakor. Vi får väl se hur det blir med det för nu börjar det vara trångt i både kyl och frys. Får väl hoppas att några sommarlediga vänner hittar hit och hjälper oss att fika.

Annonser
Det här inlägget postades i Recept, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s