Everglades mm

Efter att ha besökt alligatorerna i Everglades åkte vi vidare till Miami beach. Jag hade någon slags känsla av att man borde ha satt sin fot på den beryktade beachen men blev lite besviken. Den var långt ifrån så ”glassig som jag föreställt mig och såg i princip ut som på vilken strand som helst. Men nu vet vi det.

DSC01364

En och annan goding till bil körde förbi på det som måste ha varit raggarsvängen men långt ifrån så många ned cabbade bilar som vi förväntat oss att se. det finaste var nog denna.

DSC01374

När vi intagit en god (och dyr) lunch med resans högsta dricks (19%) reste vi vidare till det hotell som vi bokat för två nätter i Fort Lauderdale. Där fick vi uppleva en magisk kväll trots att det blåste rejält var det varmt i luften och en finutsikt från vårt rum.

DSC01437

Dagen efter var en vilodag på stranden och vid poolen. Man behöver det efter alla upplevelser.

DSC01407

Ett besök på en av USA:s största outlet fick oss båda att bli helt slutkörda men nöjda med varsina Converseskor, lite kläder åt lillan samt en smarrig och förhållandesvis billig lunch på det mattorg som fanns beläget mitt i ”shoppingstaden”.

Framåt kvällen nådde vi så vårt hotell för natten. Det var beläget på en långsmal ö utanför orten Melbourne (dock ej i Australien) och var resans sämsta boende om man ser till omgivningen. Själva boendet (Sea Scape Motel and Apartments) var en två-rums stuga med gott om plats men omgivningen var betydligt torftligare. Orten hette Indialantic och bestod av en lång, lång raksträcka med hotell på ena sidan och några få affärer på andra sidan. Direkt bakom stugorna fanns en minimal strand men ingen pool och endast några få utslitna solstolar. Gräsmattan och de få blommor som fanns var helt uttorkade och då är vi ändå där i början av säsongen.

DSC01454

Dagen efter startade vi i ottan vår resa till Kennedy Space center. Som tur var kunde vi fortsätta framåt och köra genom ön istället för att behöva vända om till Melbourne där vi sagen innan tagit bron över.  En riktigt häftig upplevelse och en djupdykning i såväl historien som i framtidens projekt.

DSC01455

DSC01491

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s