Everglades mm

I Bonita Springs bodde vi på Best Western Bonita Springs hotel & suites. Ett helt okey hotell med fräscht och stort rum (med enorma sängar). Tyvärr  renoverade man just den dag vi var där sin pool vilket va en besvikelse då solen sken, vi var badsugna och vattnet låg långt bort. Dagen efter åkte vi  mot Everglade. Där stannade vi till för en airboatstur hos Buffola Tigers airboat. Fabian var våran guide och tog oss med på en mycket spännande tur. Rekomenderas vamt. Med i vår båt var en liten familj från USA med en son på ca 2 år. Inga problem alls.


Han visade oss bland annat en alligator med bebisar. Honan stannar hos barnen under deras första år sedan får de klara sig själva. Sedan fick vi se tre hanar varav den ena var aggressivare än de övriga som höll sig på avstånd.

DSC01294Turen avslutades med en tripp till en gammal indianby vars invånare lämnat stället för flera hundra år sedan. Vår guide informerade oss att de gärna vill hålla kulturen och historien vid liv genom att visa turisterna detta ställe. Väl där fanns mängder av gräshoppor ungefär 4 gånger större än hemma och mycket färgglada.

DSC01340 Efter att Fabian hade gjort upp en eld lämnade vi indianbyn och vinkade farväl till den alligator som vaktat vår båt under vår tripp på indianön.

Det här inlägget postades i Livet, USA och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s