Äntligen hemma igen

Så har man då sovit några timmar i sin egen säng. Katten har fått en rejäl dos av gos och jag har också hunnit sortera lite scrappapper inför dagens bravader.  Njuter av tystnaden runt omkring mig även om det kanske blev väl tyst, katten säger inte mycket. Snart ska jag gå upp till sjukhuset och hälsa Micken välkommen hem. Just i detta nu är han på Arlanda för omlastning. Kanske tittar jag också in till mina kollegor på medicinmottagningen.
Lite tankar om den underbara vård som Mikael har fått genom hela denna resa. Det började på akuten i Ö-vik där dr Rönnfjord remitterade honom till en MR (magnetröntgen), utan den insatsen hade detta kunnat sluta illa. I Umeå mötte vi dr Shahindi en mycket sympatisk kirurg. Han gjorde Mikaels första operation. En åtgärd som dels tog bort hans huvudvärk men även minskar risken för komplikationer efter op. nr 2. På Karolinska var det dr Mathiesen som var ”the leader of the game”. Även han förtroendeingivande och mycket sympatisk. Han tackade för att vi visat förtroende att låta dem op. Mikael. Men det är ju vi som står i en så otrolig tacksamhetsskuld till dem. I går fick vi en ingående förklaring till hur operationen hade gått till och man kan bara förundras över har skickligt dessa hjärnkirurger hanterar tekniken. All heder åt dem men såklart även till all annan vårdpersonal, för utan dem hade vi inte haft en chans. Vi önskar dem god jul och fortsatt lycka till i deras viktiga arbete.
Kunde också konstatera hur noga man var med de basala hygienrutinerna på neurocentrum vid K.S. Västernorrland ligger visst bland de sämsta i landet ( inget att skryta med direkt). Utanför avdelningarna fanns handsprit och skoskydd och utanför varje sal fanns ytterligare en handspritflaska samt vid varje säng. Personalen var snabba på att dra förhållningsregler där basala hygienrutiner var en del, som de så riktigt påpekade, det skyddar er anhörig men även er själva. Kontentan av denna resa (geografiskt men framförallt emotionellt) är – vilken fantastisk sjukvård vi har i Sverige.

Det här inlägget postades i Hjärntumören - Mr C och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Äntligen hemma igen

  1. Anette skriver:

    Välkommen hem till Ö-vik igen. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s